Ballina BLOG Faqe 64

BLOG

"Diaspora është një thesar i madh i Kosovës" Naim Dedushaj - Themelues i "Rrjetit të Bizneseve Shqiptare
"Rrjeti i bizneseve të diasporës shqiptare" është një organizatë joqeveritare dhe jofitimprurëse që kryen veprimtari në interes të të gjitha rrjeteve të saj anëtare të regjistruara në vendet ku veprojnë. Ky rrjet, qëllimi i të cilit është mjaft i nevojshëm...
Veshje tradicionale kombëtare nga Medvegja, Kosova.  Model: Elhame Salihu. Fotograf: Albert Salihu Burimi:http://www.preshevajone.com/ Përshtati për ALVA - M. P. 
Në fillim kisha aktorë të preferuar, por me kalimin e kohës doja vetëm të bëhesha vetvetja, Po të mundohesh të kopjosh nuk bën përpara. Duhet të gjesh veten tënde në art." Robert Ndrenika "Nderi i Kombit" Përshtati për ALVA -...
Vlerat janë gurët e themelit, për gjithçka që ne dëshirojmë, bëjmë, mendojmë, besojmë dhe arrijmë.  Ato përcaktojnë atë që ne jemi dhe atë që ka rëndësi për ne. Ato shprehin dhe formojnë karakterin tonë, të familjes dhe organizatës ku...
Korniza e veprimtarisë, entuziazmit dhe përcaktimit ambicioz të zonjës Mimoza Thaqi nga Tetova është një "FENOMEN" në kuptimin e plotë të fjalës, që në vete përmban perspektivën dhe energjinë e duhur për të qenë një funksion kompakt në dobi...
Dijetari i madh dhe ideologu i shquar i Lëvizjes Kombëtare Shqiptare, Sami Frashëri, u lind në fshatin Frashër të Shqipërisë në qershor të vitit 1850. Mësimet e para Samiu i nxuri në Frashër. Në moshën nëntëvjeçare i vdiq i...
Ndre Mjeda pjesë nga vjersha “Gjuha Shqype”. Kjo vjershë i kushtohet albanologut të shquar Gustav Meyer-it (1850-1900), autor i shumë studimeve për gjuhën shqipe dhe me të cilin Mjeda mbante letërkëmbim.Vjersha u shkrua në Krakov, Poloni në dhjetor 1892. Përmbi...
Mine Peza ka lindur në vititn 1885 në katundin Ndroq në familjen patriotike të Alhysëve, familje e varfër por me shpirt atdhetar. Në luftën e parë botërore i vetmi vëlla që pati, ka rënë dëshmor duke luftuar kundër pushtuesve...
Ç’kam bërë? Shumë pak …. çdo gjë është relative në jetë. Sfida të reja më presin dhe kjo dëshirë në radhë të parë për të sfiduar vetveten më mban të freskët në mendje dhe në zemër për të shijuar...