Personalitete Shqiptare

Sa herë kujtojmë veprën e studiuesit, filologut dhe historianit të mirënjohur korcar Spiro Konda, mendja na shkon menjëherë tek vepra e tij madhore e voluminoze “Shqiptarët dhe problemi pellazgjik“ botuar në vitin 1964. Spiro Konda u mor qysh herët...
Pas pavarësisë (1912) Zyber Hallulli 1913 – 1914 Servet Libohova 1915 – 1916 Ismail Ndroqi 1917 – 1922 Ali Begeja  1922 – 1923 Ali Derhemi 1923 – 1924 Xhemal Kondi 1924 – 1925 Fuat Toptani 1925 – 1927 Izet Dibra 1927 – 1928 Rasim Kalakula 1928 – 1930 Rexhep Jella 1930 – 1933 Abedin Nepravishta 1933 – 1935 Qemal Butka 1936 –...
Alfred Bualoti lindi në Tiranë në vitin 1953. Është një aktor dhe menaxher i njohur teatri, drejtues i festivalit të parë ndërkombëtar të teatrit në Shqipëri, “Butrinti 2000”. U diplomua si aktor nga Instituti i Lartë i Arteve, në Tiranë,...
Ali Ekrem Bej Dino i biri i Rasim Bej Dinos dhe nipi i Abedin Pashë Dinos dhe Kryetar i Partisë Çamëria në Parlamentin e Greqisë, deputet nga viti 1915 deri 1917 nga prefektura e Prevezës në parlamentin e Greqisë...
Familja Mema, e njohur për traditën e saj futbollistike, ka qenë pjesë e një specialeje që UEFA ka publikuar në faqen e saj të internetit kushtuar të ashtuquajturave “familje të futbollit” në të gjithë kontinentin. Në këtë speciale, ku...
Rikard Ljarja lindi më 1 prill 1943 në Shkodër, është një aktor i teatrit dhe kinemas shqiptare. Më 1960 mbaroi maturën në Shkodër kurse më 1965 diplomoi në Shkollën e Lartë të Aktrimit ("A. Moisiu"), Tiranë. Për tetë vite...
Jetëshkrimi Timoleo Flloko ose Timo siç njihet nga publiku ka lindur në Pejë më 26 prill 1948, është një aktor shqiptar. Rjedh nga nje familje Gjirokastrite. Shkollën e mesme e mbaroi në Vlorë dhe Institutin e Lartë të Arteve në...