Botime & Autorë

 (2002) Skënderbeu - jeta dhe vepra (2004) Historia e Tiranës  (2005) Himara dhe përkatësia etnike e himarjotëve  (2006) Historia e lëvizjes së majtë në Shqipëri dhe e themelimit të PKSH-së (1878 - 1941)  (2008) Shpallja e Pavarësisë së Shqipërisë...
Shqypnia Edhè hâna do t' a dijë, Edhè dielli do t' két pá, Se për qark ksaj rrokullije, Si Shqypnija ‘i vend nuk ká ! Fusha t' gjâna e kodra t' blera, Zijes s' mnershme larg kû âsht droja, Me gaz t' vet ktû i veshë...
Musine (Muhsine) Kokalari lindi më 10 shkurt të vitit 1917, në Adanë, të Turqisë. Në vitin 1921, familja e saj kthehet në Shqipëri dhe vendoset në Gjirokastër, ku Musineja kreu shkollën fillore. Nëntë vjet më vonë, familja Kokalari vendoset në Tiranë. Në vitin 1937, Musineja mbaroi shkollën e mesme...
Jeta është ..! Jeta është KËMBËNGULJA jote drejt qëllimit tënd! Por, Kjo nuk do t`i duket mirë secilit. Këtu nuk ka dyshim. Por, ti mos e prit këtë! Bëre ate që ti të duket e drejtë dhe harroji duartrokitjet. Ka njerëz, të cilëve nuk ju vjen mirë, kur tregon...
Udha e mbarë, se erdh prendvera,shko dallendyshe tue fluturue,prej Misirit n'dhena tjerafusha e male tue kërkue;n'Shqypni shko, pra, fluturim,shko në Shkodër, n'qytet tim! Shndet prej mejet të m'i faleshsaj' shpis' vjetër ku jam le,me ato vende rreth t'përfaleshku kam shkue...
Piktura "Pavarësia" e piktorit dhe karikaturistit të shquar Agim Sulaj ka fituar çmimin "Grand Prix" Prishtinë 2006 nw Festivalin botëror të karikaturës. Pikturë kjo dedikuar pavarësisë së Kosovës.
Dimri Dhe vjeshta i shkoi 'fletët e saj' i vërtit era, i përpjek dimri si perandor kinez ngjyrën e verdhë kudo e ndjek. Dhe këto re që tani vijnë ndryshe nga retë e gjertanishme të shkretat janë pa vetëtima porsi djerina të mërzitshme. Veçse nën to qyteti zien me...
Kush ka qenë trim një herë? Aleksandr’ i Math i vjerë, Pirrua me shokë të tjerë në Shqipëri kanë lerë, Po nga të gjithë m’i zoti, – Skënderbeu Kastrioti. O mbret i dashur, ku je? Ku je, more Skënderbe? Si duron ti nënë dhe? Nuk tëvjen keq për...
Atdhetari dhe shkrimtari i njohur Shaban Bali Nokshiqi, me preardhje nga Plava, i cili mbi supet e tij, bart historinë thuaja njëqindvjeçare, me krenarinë e pa epur, të përjetuar e të mësuar nga përvoja e jetës, në luftëra të...
  Na duhet një Anton Çetë Na duhet një Anton Çetë ne ditët tona karvanore Të shohim sy më sy vetveten në pasqyrën e pagabuar Të shembim  pa u lodhuir gardhijet e ferrat ndër troje Të shtrijmë ëmbëlsht dorën me fjalën e mençuruar. Na duhet...